Genieten van buffet én Rene Froger bij Voedselbankendiner in Vianen

Het winterweer was bar en boos, maar het vierde Voedselbankendiner van Midden-Nederland voor 250 arme gezinnen ging gisteravond gewoon door. In hotel Vianen genoten bijna 600 mensen van een feestelijke avond. Even konden ze hun dagelijkse zorgen vergeten.

Volledig scherm
De kinderen van Annet Leegestee krijgen cadeaus tijdens het Voedselbankendiner. © Koen Laureij

De organisatie stond gistermiddag voor het dilemma om de avond wel of niet door te laten gaan. Hevige sneeuwval en gladheid zorgden voor gevaarlijke omstandigheden op de weg. Uit de hele regio moesten families naar Vianen komen. Uiteindelijk hebben slechts veertig mensen afgezegd.

,,Ik heb even overwogen om alles af te blazen, maar wilde dat toch niet doen'', zegt Janita Noorlander, organisator van het Voedselbankendiner. ,,De gezinnen rekenen erop en verplaatsen naar een andere datum was geen optie. Deze avond is zo belangrijk voor ze. Ze kijken er echt al heel lang naar uit.''

De families kregen een complete avond voorgeschoteld met zang, dans en een uitgebreid buffet. Diverse artiesten, onder wie René Froger, Michael Oomen en Ingrid Simons traden geheel belangeloos op.

Het gezin van vader Emin uit Nieuwegein vergeet voor een avond alle zorgen. Het is hun eerste keer bij het Voedselbankendiner. ,,We hebben het financieel zwaar momenteel'', vertelt Emin, terwijl hij geniet van het optreden van Michael Oomen. ,,Zo'n avond met een buffet met gezellige muziek kunnen we niet betalen, daarom geniet ik er dubbel van. Dat verlicht voor even onze zorgen.''

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht