George Vlug is directeur van Hogeschool NOVI, de oudste IT-opleider, sinds 1958 gevestigd in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
George Vlug is directeur van Hogeschool NOVI, de oudste IT-opleider, sinds 1958 gevestigd in Utrecht. © Thijs Bos

George weet zeker: de IT heeft de toekomst en voor 3000 (!) Utrechters is daar werk in

Woon jij in Utrecht en wil je overstappen naar de IT? Ook wie zich niet meteen aangesproken voelt door die vraag, zal verrassend vaak passen in een van de 3000 vacatures in de regio, denkt George Vlug. ,,In de IT werken al lang niet meer alleen maar mannen met Starwars T-shirts, die de hele dag in de kelder zitten, Red Bull drinken en naar een zwart scherm met groene letters zitten te kijken.”

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Vluchteling Arfan ziet na zes jaar volhouden zijn droom uitkomen: ‘Mijn bloemenhandel is gestart’
  PREMIUM

  Vluchte­ling Arfan ziet na zes jaar volhouden zijn droom uitkomen: ‘Mijn bloemenhan­del is gestart’

  Geef nooit op en blijf geloven in je dromen! Het levensmotto en doorzettingsvermogen van de Syrische vluchteling Arfan Karaki uit Culemborg is in 2021 beloond. Na zes jaar van vallen en opstaan is de bloemenhandel van Arfan van start gegaan. Mila Rose Flowers heet het exportbedrijf. Genoemd naar Mila, dochter van Arfan en zijn vrouw Zeinab, die in juni werd geboren. ,,2021 was in alle opzichten een topjaar”, glundert Arfan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht