Volledig scherm
Gerdo van Grootheest. © ANP

Gerdo van Grootheest voorgedragen als nieuwe burgemeester Culemborg

De 38-jarige Gerdo van Grootheest, Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Natuur & Milieu in Maastricht, is donderdagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Culemborg.

De gemeenteraad besloot donderdagavond de wethouder voor te dragen als opvolger van Roland van Schelven. De raad volgt daarmee het advies op van de vertrouwenscommissie, die de afgelopen weken een keus maakte uit 19 sollicitanten.

Gewenste bestuurder

De gemeenteraad van Culemborg ziet in Van Grootheest 'de gewenste bestuurder, met enthousiasme voor het ambt, vernieuwingskracht op het gebied van participatie en lokale democratie'. Daarnaast heeft hij een grote zorgvuldigheid aangaande bestuurlijke- en organisatiegevoeligheid'. De raad is ervan overtuigd dat Van Grootheest over de juiste kwaliteiten en vaardigheden beschikt om de uitdagingen waar Culemborg voor staat voortvarend tegemoet te treden.

Raadslid

Van Grootheest is al jaren een bekende figuur in de Maastrichtse politiek. In de jaren voorafgaand aan zijn wethouderschap was hij onderzoeker, beleidsmedewerker en actief als raadslid voor de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Maastricht.

"Heel bijzonder en eervol dit vertrouwen te krijgen", reageert hij op Twitter.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht