Vier gestolen auto's werden in een oplegger vervoerd.
Volledig scherm
Vier gestolen auto's werden in een oplegger vervoerd. © Politie

Gestolen auto's op de A12 bij Veenendaal gespot dankzij na-diefstalsysteem

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige Poolse chauffeur aangehouden die met vier vermoedelijk gestolen auto's op zijn oplegger over de A12 reed. 

De politie kreeg een melding van een leverancier van na-diefstalsystemen. Zij kregen een signaal binnen van een gestolen auto, die zich over de A12 zou verplaatsen. Het bleek te gaan om een Range Rover met een Engels kenteken,  die voor het eerst werd gespot in de buurt van Veenendaal. Omdat bij het volgen van het signaal bleek dat er werd gereden met een constante snelheid van 100 kilometer per uur, hielden de agenten meteen rekening met het scenario dat het voertuig in een vrachtwagen was geladen.

In samenwerking met regionale eenheden, de leverancier van het na-diefstalsysteem en medewerkers van de dienst Infrastructuur kwam men uit op een Poolse vrachtwagen die inmiddels op de A1 reed.

Deze vrachtauto is bij verzorgingsplaats Boermark in Bathmen langs de kant gezet. Bij controle van het voertuig werd de gestolen Range Rover in de oplegger  gevonden.Er stonden nóg drie Engels gekentekende voertuigen in de oplegger; een Land Rover, een Mercedes SLK en een BMW X1. Ook deze drie voertuigen bleken van diefstal afkomstig. De politie doet verder onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht