Gevaarlijk zebrapad Rhenen krijgt snel nieuwe strepen

VideoWie het tijdelijke zebrapad in het hart van Rhenen wil oversteken, moet over een flinke dosis lef beschikken. Automobilisten negeren namelijk massaal de tijdelijke oversteekplaats ter hoogte van de Hema.

De gemeente heeft laten weten dat er snel een nieuwe belijning komt, want de twee waarschuwingsborden naast de weg zijn niet afdoende. Ze worden regelmatig genegeerd door de automobilisten. Heel wat voetgangers aarzelen dan ook om het zebrapad op te lopen, ook al moet iedere automobilist daar voor ze stoppen, op straffe van een boete van 370 euro.

Het centrum van Rhenen heeft het afgelopen half jaar een opknapbeurt gehad. Op 10 maart is de feestelijke afsluiting, al is het nog maar de vraag of al het werk dan is afgerond. In ieder geval niet op het zebrapad over de Frederik van de Paltshof in het hartje van de stad, misschien wel de gevaarlijkste oversteekplaats van Rhenen.

Tijdelijk

Op die plek moet net als bij de andere zebrapaden in Rhenen centrum een nieuw, verhoogd zebrapad komen. Maar door vertragingen en uitstel is dat er niet van gekomen. De witte strepen zijn nauwelijks zichtbaar. ,,We gaan zo snel mogelijk nieuwe belijning aanleggen’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,In ieder geval nog voor de feestelijke opening.’’ Het gaat dan weer om een tijdelijke belijning. ,,Wanneer er een definitief nieuw zebrapad komt, is nog niet duidelijk.’’ Dat zal in ieder geval pas na 10 maart zijn.

Eerder in de winter heeft de gemeente nog een extra lantaarnpaal geplaatst bij de oversteekplek. Die krijgt zijn stroom voorlopig provisorisch, via een kabel van een andere lantaarnpaal.

Volledig scherm
Een automobilist denkt nog net even voor een ouder stel langs te kunnen dat al op het zebrapad loopt. © DG/Harold Schuil

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht