Gewonde man op straat in Zeist, volgens buurtbewoner ‘met snee van borst tot navel’

Video/UpdateOp de Warande in Zeist is vanochtend een gewonde man op straat gevonden. Volgens een buurtbewoner had de man een snee van zijn borst tot aan zijn navel.

De politie kreeg rond 10.10 uur de melding over de man en heeft daarna gelijk de straat afgezet. De recherche doet onderzoek en heeft om die reden op de vindplek een tent opgezet om te voorkomen dat mogelijke sporen weggespoeld kunnen worden.

Volgens de politie gaat het om een 29-jarige man. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is nog niks bekend. De politie laat weten met alles rekening te houden, maar van niks uit te gaan. „Hij zou aangereden kunnen zijn, maar er kan ook wat anders aan de hand zijn”, zegt de woordvoerder van de politie. 

De politie heeft nog geen duidelijke verklaring kunnen opnemen van de gewonde man en ook het buurtonderzoek heeft nog te weinig aanknopingspunten opgeleverd. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De recherche doet op dit moment onderzoek op de plek waar de man is gevonden. Omdat het regent en ze willen voorkomen dat er sporen wegvagen, is er onder andere een wit tentje opgezet. De straat is afgesloten voor verkeer. © Menno Bausch

Snee

Een buurtbewoner hoorde vanochtend ‘gebrom’ en zag vervolgens vanuit zijn raam de man liggen. ,,Daarna ben ik naar buiten gelopen. Hij had een snee van zijn borst tot aan zijn navel. Ik ken de man niet. Iemand die op weg was de vuilniszakken weg te brengen, heeft hem gevonden.”

Een andere buurtbewoner laat weten dat er volgens de app-groep van de buurt vanochtend een verwarde man voor de flat liep. ,,Het is heel goed mogelijk dat het om dezelfde man gaat, maar dat weet ik niet zeker.” Ook lag er een mes naast de gewonde man, aldus buurtbewoners.

Volledig scherm
Er is veel politie aanwezig in de straat. © Menno Bausch

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht