Volledig scherm
© ANP

Gewraakt fietspad weer op de agenda in Bunnik

Vier jaar geleden kwam hij er niet, het snelle fietspad door de Kromme Rijnwijk in Bunnik. Onder druk van bezorgde bewoners. Het nieuwe college zet de kwestie weer op de agenda.

Er is een snelle fietsverbinding tussen het Bunnikse treinstation en de Uithof, maar die is iets minder snel in de Kromme Rijnwijk. Daar wilden verontruste bewoners niet dat de snelle, drie meter brede rode fietsroute over Eikenpad en Gildenring zou gaan. Dat zou de snelle elektrische fietsers alleen maar uitnodigen om hard door de wijk te rijden. Met alle gevolgen van dien.

Bakzeil

De politiek (De Liberalen en het CDA) haalden bakzeil, het fietspad kwam er niet. Ook omdat ‘nietsdoen niets extra’s kost’. Nu is aan de kwestie weer een slinger gegeven door de collegepartijen P21 en De Liberalen, die het in de collegeplannen hebben opgenomen. 

In een reactie zegt het college dat genoemde fietsverbinding tussen station Bunnik en De Uithof echt beter kan. ,,Eerdere voorstellen hebben op weerstand gestuit. We nemen die serieus. Toch denken wij dat er een slimme oplossing mogelijk zijn voor zowel de buurtbewoners als de passanten op de fiets. Hoe die er precies uit gaat zien, dat gaan we met elkaar bedenken en maken.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht