Late gezelligheid op straat, maar sommige binnenstadsbewoners worden er horendol van.
Volledig scherm
Late gezelligheid op straat, maar sommige binnenstadsbewoners worden er horendol van. © Angeliek de Jonge

Gezelligheid op straat tot in de kleine uurtjes, of loopt de uitgaansherrie de spuigaten uit? Wat vind jij?

DE KWESTIEIn de Utrechtse binnenstad neemt de geluidsoverlast steeds ernstiger vormen aan. Het vormt zelfs een bedreiging voor de gezondheid. Dat stelt althans de Stichting Binnenstad 030, die vindt dat het zo niet langer kan. Wat vind jij? Loopt de herrie in de binnenstad inderdaad de spuigaten uit en moet er wat gebeuren? Of valt het allemaal wel mee en hoort een beetje lawaai nu eenmaal bij wonen in de binnenstad?

11 reacties

 • Redacteur AD

  6 dagen geleden
  Wij sluiten vanaf nu deze discussie. Nieuwe reacties worden niet meer geplaatst. We danken iedereen die een mening heeft gedeeld voor haar of zijn bijdrage aan deze Kwestie. De redactie gebruikt al jullie meningen de komende week voor een nieuw artikel over dit onderwerp.
 • Dinten Ton

  6 dagen geleden
  van Dinten. Alleen in de grote stad? Welnee, kom maar eens naar Zeist in de Slotlaan bij het busstation en de Steynlaan. Volop herrie, knokpartijen dealen en ga zo maar door tot diep in de nacht.
 • de Bruijn

  6 dagen geleden
  Ook in de wijken rondom de binnenstad zijn de uitspattingen te merken. Dat is echt toegenomen. Het mag wel een onsje minder.
 • Igor Wag

  1 week geleden
  De horeca doet er enorm veel aan om deze overlast te beperken, maar voor de jeugd van tegenwoordig geldt vooral ‘ als zij het maar leuk hebben ‘. Wat lawaai en gezelligheid moet kunnen, echter het moedwillig vernielen, tegens gevels urineren, luidkeels schreeuwend huiswaarts gaan nadat je jezelf en je maten vol hebt laten lopen met alcohol en/of het nuttigen van andere chemische substanties zou een cursus ‘t draait niet alleen om jou’ kunnen gebruiken en bewustwording zou een goede zet zijn.
 • Jl Louwaars

  1 week geleden
  In de jaren 70/80 was er veel meer horeca in Utrecht waaronder ook dancings en wij gingen ook midden in de nacht naar huis maar we liepen niet zo te schreeuwen als nu of keihard een gesprek te voeren. Ze houden nu gewoon nergens meer rekening mee en dat maakt het tot overlast.

In samenwerking met indebuurt Utrecht