Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar het 3-jarige jochie uit Utrecht op 18 december uit het water werd gehaald. © Van Oost Media

Gezin van bij kanaaldrama omgekomen Utrechtse peuter (3) was sinds 2017 bekend bij jeugdzorg

updateDe Utrechtse peuter (3) die dinsdag overleed na in het ijskoude water te zijn gevonden in het Drentse Tynaarlo, maakte deel uit van een een gezin met grote problemen. Het gezin was al bekend bij zorginstanties voordat zijn vader twee weken geleden verzuimde om hem op de afgesproken tijd thuis te brengen bij zijn moeder.

De afspraak is op 18 december duidelijk: volgens de omgangsregeling moet vader zijn zoon om uiterlijk 17.00 uur afzetten bij zijn moeder in Utrecht. Maar daar komen hij en zijn 3-jarige zoon nooit aan. In plaats daarvan gaat het die woensdag aan het einde van de middag rond 17.30 uur afschuwelijk mis in Tynaarlo, tussen Assen en Groningen. 

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht