De bewuste speeltuin aan het Lauwerhof.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste speeltuin aan het Lauwerhof. © AD

Gloednieuwe speeltuin (van 23.000 euro) is zó populair dat hij nu alweer afgebroken wordt

Een jaar geleden kwam-ie er op initiatief van omwonenden: het speeltuintje op het Lauwerhof, een klein hofje in hartje Utrecht. Maar nu haalt de gemeente de speeltuin (à 23.000 euro) alweer weg. De reden: overlastmeldingen van, jawel, omwonenden. Hoe een speeltuin voor peuters een buurt uit elkaar drijft.

23 reacties

 • Rob De Graaf

  7 maanden geleden
  Laat ze het speeltuinje verplaatsen naar een plek waar de ouders van die kinderen wonen en niet bij iemand die er last van heeft.
 • cobie hartog

  1 jaar geleden
  Al 40 jaar woon ik op de Lauwerhof, toen was dat speeltuintje er al, om de zoveel werd het wat vernieuwd. Net voor corona begon geheel vernieuwd. Nu klaagt men over geluidsoverlast , ach wat snobbig. Kindergeluiden heb ik liever dan schreeuwen van mensen onder invloed van drugs. Aub gemeente kijk het nog jaartje aan, door Corona waren er meer kindjes en ouders dan gebruikelijk. Dit speeltuintje met watertoren maakt de hof zo compleet!
 • Carin de Graaf-de Rijke

  1 jaar geleden
  Wat er ook speelt, laat het vooral de kinderen zijn.....
 • Kok

  1 jaar geleden
  Overal in Nederland wonen er azijnzeikerds, niet alleen in Utrecht
 • angelique Rooijen

  1 jaar geleden
  Ruud en Sina jullie hebben zeker geen kinderen als je zo een reactie geeft kinderen zijn kinderen en die horen te spelen in een speeltuin en niet in een huiskamer ze moeten op school al zo veel doen als kind En anders moet je op het platteland gaan wonen dan kan je daar ook gaan klagen over stankoverlast

In samenwerking met indebuurt Utrecht