Ook een viswinkel in Lombok werd beschoten eind mei van dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook een viswinkel in Lombok werd beschoten eind mei van dit jaar. © Michiel van Beers

Granaat voor deur van café: ‘Heel vaak is dit het gevolg van een conflict in de drugswereld’

Opnieuw troffen deze week kogels een juwelierswinkel aan de Amsterdamsestraatweg en vandaag kreeg een café in Veenendaal een handgranaat aan de deur. In mei waren ook een viswinkel en een restaurant in Lombok al doelwit van beschietingen. De politie zegt geen idee te hebben wie erachter zit. Wat is hier aan de hand?

Laat één ding helder zijn: de toedracht van de zaken in Veenendaal en Utrecht kent de vooraanstaand criminoloog Emile Kolthoff ook niet. Toch is hij stellig. ,,In de meeste gevallen gaat het niet om ordinaire concurrentie in de business die op de gevel staat’’, zegt hij. Hij baseert zich op het landelijke beeld. 

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht