Volledig scherm
Café Averechts. © google

Gratis bier voor Utrechts café na kluiskraak: 'Kippenvel'

Vrijwilligerscafé Averechts aan de Utrechtse Lijsterstraat heeft vandaag hulp uit onverwachte hoek gekregen. Onbekenden kraakten in de nacht van zaterdag op zondag een kluis in het café en namen de inhoud – duizend euro – mee. Verschillende Utrechtse bierbrouwers trokken zich het lot van de kroeg aan en doneren nu elk een fust bier.

Ronald van de Streek van Vandestreekbier uit Utrecht las het nieuws vanmorgen op Facebook en bedacht de actie om fusten met bier te geven. „Ik dacht: dit laten we toch niet gebeuren! Die jongens werken keihard zonder winstoogmerk. Ik had al heel snel reacties van andere brouwers. Nu hebben al tien brouwers een vat gegeven. Daarmee heeft het café de 1.000 euro terug. Een fust kost ongeveer 100 euro. Het zijn niet alleen Utrechtse brouwers, ze komen ook uit Amsterdam en Haarlem. We gaan nog wel even door met de actie.

Kippenvel

Voorzitter Reyn van den Berg van Averechts valt bijna achterover als het nieuws hem bereikt. Nee, hij was nog niet op de hoogte van deze actie. „Kippenvel, kippenvel heb ik ervan. Wow! Ongelooflijk is dit. Ik heb er echt geen woorden voor.” De telefoon heeft bij hem vandaag niet stilgestaan over de laffe diefstal uit de kluis. Het geld was bedoeld voor goede doelen in Afrika.

Quote

Kippenvel, kippenvel heb ik ervan

Reyn van den Berg

Van den Berg zegt dat hij steunbetuigingen van over de hele wereld heeft gekregen. „Van Australië tot aan Bonaire. Hartverwarmend gewoon.”

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht