Volledig scherm
Zangeres Maan. © Brunopress

Gratis optreden van Maan op het Utrechtse Domplein vanavond

Tussen hoosbuien door hebben we al een beetje kunnen genieten van zomerse temperaturen. Vandaag om 22.58 begint de zomer officieel. Dan is het midzomernacht: de langste dag van het jaar wordt gevolgd door de kortste nacht van het jaar. Op verschillende plekken in Utrecht wordt dat gevierd, onder andere met een gratis optreden van zangeres Maan op het Domplein. Dit zijn de leukste midzomernachtactiviteiten uit de regio.

De liefde vieren

Voor de 23ste keer wordt in Utrecht het Midzomergrachtfestival georganiseerd. Het festival draait om het vieren van de liefde. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van lhbti+’ers, oftewel iedereen die zich geen hetero voelt. Het feest gaat van start tijdens de midzomernacht en duurt een hele week. De opening wordt op vrijdagavond vanaf 20.00 uur gevierd op het Domplein met verschillende optredens waaronder van zangeres Maan. Tot en met 28 juni worden er meer dan zestig verschillende activiteiten georganiseerd in Utrecht, waaronder filmvertoningen, trainingen en debatten.

Volledig scherm
Het Midzomergrachtfestival in Utrecht. © AD

Concert in warme buitenlucht

In Doorn kun je in de buitenlucht genieten van een combinatie van klarinetmuziek en vogelgeluiden. Het Nationaal Bomenmuseum Gimbor houdt om 20.30 uur een buitenconcert. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet verzorgt de muziek. Tickets zijn online te bestellen bij het Bomenmuseum en kosten 30 euro per stuk.

Zomerse stadssafari

Natuur en stadsgeschiedenis worden ontdekt tijdens de midzomer stadssafari in de binnenstad van Utrecht. IVN Natuureducatie leidt van 20.00 tot 22.00 uur een tocht langs onder andere het Zocherpark. Tijdens de safari worden er gezocht naar planten, vogels en plekken waar de natuur het wint van de bebouwing. De tocht start bij Pausdam 3 in Utrecht, deelname is gratis. Aan het eind kan er samen getoost worden op de zomer.

Zomers biertje aan het Janskerkhof

Heb je eigenlijk gewoon zin in een vrijdagmiddagborrel? Dan kan je bij Hofman Café aan het Janskerkhof in Utrecht terecht. Daar vieren ze de langste dag met tropische speciaalbiertjes. Het wordt een zomers feestje, want de biertjes worden geserveerd in een kokosnoot. Vanaf 23.00 uur kun je gratis dansen bij het café tijdens Funky Friday Live.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht