Volledig scherm
© BSR Agency

Gretige Bahebeck leidt FC Utrecht naar winst in oefenduel tegen NEC

FC Utrecht won vanmiddag een oefenduel van NEC. Op sportpark Zoudenbalch was de ploeg van trainer John van den Brom met 5-1 te sterk voor de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

Sander van de Streek speelde een uur mee bij de Utrechters. Ook Mark van der Maarel, Giovanni Troupée en Urby Emanuelson – die dit prille seizoen nog geen basisplek hebben kunnen bemachtigen – kregen flink wat speeltijd. Ook Fransman Jean-Christophe Bahebeck stond in de basis tegen de Nijmegenaren.

De blessuregevoelige aanvaller maakte een gretige indruk en had een groot aandeel in de oefenzege. Hij opende de score na zes minuten met een bekeken schot in de hoek. Even later werd zijn voorzet door een speler van NEC in eigen doel gegleden. Nog voor rust prikte ook Vaclav Cerny raak.

Snoeihard

Er kwam ook nog een vierde voor FC Utrecht. Talent Tommy St. Jago kopte na rust snoeihard een hoekschop tegen de touwen. Even daarvoor had NEC wat teruggedaan. Niek Hoogveld werkte een hoekschop binnen achter Utrecht-goalie David Jensen. In de slotminuut maakte Gyrano Kerk er nog 5-1 van na een goede aanval.

De 5-1 oefenzege voor FC Utrecht is een opsteker na twee opeenvolgende nederlagen in de eredivisie. VVV Venlo (1-2) en FC Twente (3-1) waren onlangs te sterk voor de Galgenwaard-bewoners. Komend weekend is FC Utrecht vrij vanwege de interlandperiode, de week erna wacht FC Emmen in eigen huis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht