Volledig scherm
De tippelzone aan de Europalaan in Utrecht. © Marnix Schmidt

GroenLinks had liever geen
informatieavond tippelzone

Als het aan coalitiepartij GroenLinks had gelegen, had de gemeente helemaal geen informatieavonden over de tippelzone georganiseerd. Dat valt op te maken uit een openbaar gemaakt verslag van een geheime commissievergadering met raadsleden.

In het debat, dat raadsleden op 27 juni met elkaar voerden, merkt raadslid Steven de Vries op dat hij ‘niet per definitie enthousiast is over het inbouwen van deze consultatieperiode’. ,,Hoe zorgt het college ervoor dat de consultatie iets oplevert waaraan het voor de besluitvorming iets heeft?’’, zo vroeg de GroenLinksman zich hardop af. ,,Bovendien moet het bestuur vaart maken. Welke vertraging gaat het opleveren?’’

Ook blijkt uit het verslag dat GroenLinks, een van de voorstanders van verplaatsing van de tippelzone aan de Europalaan, liever wilde dat het college met één locatie in plaats van twee naar buiten was gekomen. Volgens de Vries, zo liet hij in die commissievergadering weten, kan dan met de betrokkenen gesproken worden over de inpassing en de randvoorwaarden.

Wethouder Victor Everhardt (D66) heeft er echter voor gekozen om met twee locaties naar buiten te treden: De Boteyken in de Meern en de Elektronweg op Lage Weide. Op basis van inspraakavonden, die deze weken worden gehouden, legt het college één locatie voor aan de gemeenteraad. Bij dit raadsvoorstel zit ook een financiële onderbouwing.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht