Volledig scherm
© ANP

GroenLinks Stichtse Vecht: minder goedkope vakantievluchten Schiphol

GroenLinks in Stichtse Vecht wil dat Schiphol stopt met nachtvluchten en het aantal goedkope vakantievluchten beperkt. De overlast van vliegverkeer zou dan moeten afnemen.

GroenLinks wil dat het gemeentebestuur van Stichtse Vecht zich hard maakt om het aantal vluchten op Schiphol te verminderen. Een motie over het stoppen van de groei tot minstens 2023 wordt dinsdagavond in een gemeenteraadscommissie besproken.

De gemeente is vertegenwoordigd in een overleggroep over Schiphol. GroenLinks stelt dat de overlast in Stichtse Vecht groeit door overvliegende vliegtuigen en wil dat het gemeentebestuur in de overleggroep duidelijk stelling neemt. De coalitiepartij wil onder meer een pleidooi voor afschaffing van nachtvluchten en beperking van goedkope vakantievluchten. Het is beter om afstanden tot 750 kilometer met de bus af te leggen, staat in de motie.

GroenLinks stelt in een andere motie samen met Streekbelangen voor een onderzoek te doen naar de aanleg van zonnepanelen op de geluidswal langs de A2 bij Maarssenbroek.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht