Volledig scherm
© robin utrecht

GroenLinks wil Utrechtse parken vuurwerkvrij maken

PollGroenLinks Utrecht wil dat parken tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones worden. Dat gaat fractievoorzitter Heleen de Boer vanavond duidelijk maken tijdens het commissiedebat waar de regelgeving over het afsteken van consumentenvuurwerk besproken wordt.

„GroenLinks is blij met het besluit van het college om tijdens de jaarwisseling vuurwerk rondom dierenverblijven te verbieden, maar wij willen dat dit uitgebreid wordt met parken”, aldus De Boer. 

Parken zijn een toevluchtsoord voor vogels en andere dieren tijdens de jaarwisseling. GroenLinks wil dat dieren de kans krijgen om te schuilen in parken tijdens Oud en Nieuw. Daarnaast wil de partij overlast van vuurwerk rondom parken voorkomen. 

80 procent vóór vuurwerkvrije zones

Uit een draagvlakonderzoek van de gemeente blijkt dat vier op de tien Utrechters overlast van vuurwerk ervaren. Daarnaast vindt ruim 80 procent van de Utrechters dat er vuurwerkvrije zones rondom dierenweides en parken moeten komen. 

poll

Vuurwerkverbod in de parken: goed idee?

  • Ja (26%)
  • Nee (74%)
361 stemmen

Daarnaast wil GroenLinks dat burgemeester Jan van Zanen de ontwikkelingen in Rotterdam volgt. Daar worden vuurwerkzones ingesteld zodat de rest van de stad vuurwerkvrij wordt. „De samenleving vraagt steeds nadrukkelijker om een jaarwisseling zonder overlast en met meer plezier. Het is hoog tijd dat de regelgeving hierop aansluit”, aldus De Boer. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht