Hugo Nijhoff (links) en Harm Janssen spreken zich namens een consortium van grondeigenaren uit over de polder Rijnenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Nijhoff (links) en Harm Janssen spreken zich namens een consortium van grondeigenaren uit over de polder Rijnenburg. © Marnix Schmidt

Grondeigenaren van polder Rijnenburg spreken zich uit: windmolens, maar dan óók huizen

Windmolens en zonnepanelen op hun grond in de polder Rijnenburg, het gebied in de hoek van de A12 en A2? Over dat voorstel kan worden gesproken, zegt het consortium van grondeigenaren, maar dan wel als er óók huizen komen. 20 tot 25.000 woningen passen er volgens hen in het gebied. En dat moet er maar eens van komen, vinden zij.

  1. Jerry werd plots in paniek gebeld door zijn dochter: ‘Ik word achtervolgd door twee mannen’
    PREMIUM
    COLUMN

    Jerry werd plots in paniek gebeld door zijn dochter: ‘Ik word achter­volgd door twee mannen’

    Het is rond een uur of vier ’s middags als mij de SOS-oproep bereikt. Het Kleine Kleine Mevrouwtje Goossens aan de telefoon. Paniek in haar stem. Ze is in de supermarkt. En wordt achtervolgd door twee volwassen mannen die haar blijven aanspreken. Hé meisje. Psst, hé meisje. Maar dan in het Engels. Dochter durft de winkel niet meer te verlaten, bang dat ze haar buiten ook niet met rust laten. Ik zeg haar dat ze iemand van het winkelpersoneel moet aanspreken en dat ik er aankom.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht