Hugo Nijhoff (links) en Harm Janssen spreken zich namens een consortium van grondeigenaren uit over de polder Rijnenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Nijhoff (links) en Harm Janssen spreken zich namens een consortium van grondeigenaren uit over de polder Rijnenburg. © Marnix Schmidt

Grondeigenaren van polder Rijnenburg spreken zich uit: windmolens, maar dan óók huizen

Windmolens en zonnepanelen op hun grond in de polder Rijnenburg, het gebied in de hoek van de A12 en A2? Over dat voorstel kan worden gesproken, zegt het consortium van grondeigenaren, maar dan wel als er óók huizen komen. 20 tot 25.000 woningen passen er volgens hen in het gebied. En dat moet er maar eens van komen, vinden zij.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

 2. Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)
  Play

  Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)

Utrecht