Volledig scherm
Voor de vernieuwing moeten de haltes langs de tramlijn worden verlaagd. © Marnix Schmidt

Grondonderzoek voor vernieuwing van sneltram tussen Nieuwegein en IJsselstein gestart

Bouwbedrijf BAM is gestart met het grondonderzoek voor de verlaging van tramhaltes in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. De haltes moeten worden verlaagd om de tramlijn geschikt te maken voor de nieuwe trams.

In de zomer van 2020 begint de drie maanden durende vernieuwing van de tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Alle haltes langs de lijn moeten worden verlaagd en daarvoor is een grondonderzoek nodig.

Grondboringen

Voordat er een nieuwe halte kan worden gebouwd, moet er gekeken worden naar de opbouw en de stabiliteit van de ondergrond. Met behulp van een kraan met daarop special meetapparatuur worden op verschillende locaties langs de trambaan grondboringen gedaan. Op sommige plekken wordt er ook met de hand geboord.

De proefboringen vinden vandaag en morgen plaats bij de Tuinensingel in IJsselstein. Tot en met 26 augustus wordt er in IJsselstein ook grondonderzoek gedaan bij de Baronieweg, het Basiliekpad, Achtersloot, Planetenbaan en de Europalaan. 

Tussen 27 augustus en 17 september zijn er proefboringen en metingen langs de tramlijn in Nieuwegein bij Harpij, Roerdomplaan, Koekoekslaan, ’s Gravenhoutseweg, Henri Dunantlaan, Park Oudegein, Weverstede, Schouwstede, Sweelincklaan en de Symfonielaan. 

De werkzaamheden vinden voornamelijk 's nachts plaats om het openbaar vervoer zo min mogelijk te hinderen. Ook de geluidsoverlast voor de omgeving zal minimaal zijn, verwacht BAM. De machines die worden gebruikt, maken volgens het bedrijf weinig geluid. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht