Groot brandgevaar in kurkdroge bossen: ‘Mensen, gebruik alsjeblieft je verstand’

De kans op brand is momenteel groot in de kurkdroge bossen van Utrecht. In Zeist was het zondagnacht raak, een week eerder was er brand in een bos in Lage Vuursche. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) maakt zich zorgen. ,,Als je ondanks de coronacrisis toch de bossen ingaat: gebruik alsjeblieft je gezond verstand en wees voorzichtig. Eén peuk of stukje glas in de zon kan fataal zijn.”

 1. Geen 2020, maar 2022: Jeroen past handmatig duizenden Vueltaposters aan
  PREMIUM

  Geen 2020, maar 2022: Jeroen past handmatig duizenden Vueltapos­ters aan

  Jeroen Hermkens, heeft nog heel wat werk te verzetten voordat de Vuelta begint. Hij moet zo’n duizend tot tweeduizend affiches aanpassen, omdat daar de verkeerde datum op staat. Hermkens ontwierp in 2020 een affiche voor de start van de wielerwedstrijd, maar die werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De Utrechtse kunstenaar weigert zijn werk aan de papierversnipperaar te voeren en gaat alle data handmatig aanpassen.
 2. Hij sportte met bejaarden en voetbalde met jongeren, maar nu moet Sydney (42) ons land uit
  PREMIUM

  Hij sportte met bejaarden en voetbalde met jongeren, maar nu moet Sydney (42) ons land uit

  Nooit meer voetballen in het Wilhelminapark of sporten met bejaarden in de Rivierenwijk. Sydney Sinkamba bracht jong en oud in beweging, maar vandaag wordt hij het land uitgezet. De sportieve vrijwilliger moet terug naar zijn geboorteland Zambia, omdat hij niet over de juiste papieren beschikt. ,,Op dit moment is hij vooral bezig met hoe de activiteiten van zijn stichting kunnen doorgaan.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht