Verpleeghuizen komen handen tekort.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleeghuizen komen handen tekort. © ANP

Groot tekort aan zorgpersoneel in Utrechtse verpleeghuizen: ‘Heftiger dan voorgaande jaren’

Er is een groot tekort aan zorgpersoneel in de Utrechtse verpleeghuizen. Door de zomerperiode is het rondmaken van de roosters nog lastiger dan normaal. Volgens een Utrechts uitzendbureau is het tekort dit jaar zelfs nijpender dan andere jaren. „We krijgen lang niet alle openstaande diensten opgevuld.”

 1. Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg
  PREMIUM

  Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg

  Koningin Máxima bezocht vanmiddag het UMC Utrecht, waar ze werd bijgepraat over de plannen om de uitgestelde zorg in te halen. Door de coronacrisis zijn behandelingen en operaties uitgesteld en moeten veel patiënten wachten. De koningin sprak met onder andere patiënten en zorgprofessionals over hun wensen en zorgen. „De inhaalzorg wordt een uitdaging. En de uitdaging wordt daar een goede oplossing voor te vinden.”
 2. Heel Utrecht heeft een mening over het kunstwerk van Maarten Baas (45): ‘Shockeren was nooit de bedoeling’
  PREMIUM

  Heel Utrecht heeft een mening over het kunstwerk van Maarten Baas (45): ‘Shockeren was nooit de bedoeling’

  ‘Eigenlijk is het minder verschrikkelijk dan ik dacht’, mompelt een jongen die over de Neude in Utrecht richting zijn vrienden struint. Hij werpt een blik op het veelbesproken, felle kunstwerk dat sinds een week boven de Utrechtse bibliotheek hangt. Wat de jongen niet weet is dat de maker van het werk, Maarten Baas (45), op dat moment nog geen twee meter verderop zit.
  Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht