Op zaterdag 10 december worden de lichtjes in de Gerbrandytoren in IJsselstein ontstoken. De kerstboom bestaat uit 120 ledlampen en een op 350 meter hoogte gemonteerde piek.
Volledig scherm
Op zaterdag 10 december worden de lichtjes in de Gerbrandytoren in IJsselstein ontstoken. De kerstboom bestaat uit 120 ledlampen en een op 350 meter hoogte gemonteerde piek. © ANP

‘Grootste kerstboom’ in IJsselstein brandt voor de 24ste keer, piek wordt morgen ontstoken

Voor de 24ste keer wordt de Gerbrandytoren in IJsselstein, ook wel bekend als Zendmast Lopik, omgetoverd tot de Grootste Kerstboom. Vanaf morgen, dinsdagochtend 6 december, zal de piek 24 uur branden, speciaal voor het glazen huis van 3FM Serious Request.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Utrecht