Drugsafval Damweg Oudewater
Volledig scherm
Drugsafval Damweg Oudewater © Roel van Ark

Grote hoeveelheid drugsafval gedumpt langs Damweg in Polsbroek

Langs de Damweg tussen Polsbroekerdam en Oudewater is vanochtend een flinke hoeveelheid drugsafval gevonden. De buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Lopik deed de melding bij de politie.

,,We weten helaas nog weinig over dit geval, maar we zijn al langer bezig met onderzoek naar diverse woningen in Lopik en Oudewater’’, laat wijkagent Feike de Vries weten. ,,Hoe vaker we een hennepplantage of drugspand vinden, hoe minder er hopelijk gedumpt kan worden. 

Langs de hele Damweg is het relatief makkelijk om ongezien afval te dumpen, omdat er weinig woningen staan. We vragen mensen die iets ongewoons opmerken aan een woning dat aan ons te melden, eventueel via Meld Misdaad Anoniem.’’

,,Not amused’’, reageert burgemeester Laurens de Graaf via twitter op de vondst. ,,Wellicht een lust voor enkelen, een grote last voor de gehele gemeenschap. De natuur vervuild en de kosten van het opruimen van drugsafval kost veel geld.’’ 

Politie en burgemeester vragen wie in de nacht van 18 op 19 februari langs de Damweg iets verdachts gezien heeft, dit te melden. Het is eerder voorgekomen dat in het buitengebied van Lopik drugsafval is gedumpt, onder meer langs de Lekdijk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht