Grote overstroming bij de Berekuil in Utrecht: vrouw valt in sinkhole

Verkeersplein de Berekuil in het oosten van Utrecht staat onder water als gevolg van een gesprongen waterleiding. Fietsers hebben twee keuzes: op volle snelheid door het water of in de fietsfile langs de stoep.

Fietsers lopen door de overstroomde Berekuil.
Volledig scherm
Fietsers lopen door de overstroomde Berekuil. © Keistadnieuws

Een waar waterballet bij de Berekuil. Fietsers lopen in een file met de fiets aan de hand over de smalle stoep naast het fietspad. Een fietser die toch besloot over het fietspad te lopen, is in een gat in het wegdek gezakt. De politie heeft haar hieruit kunnen vissen. 

De 22-jarige student Jorgen was onderweg naar de universiteit. Volgens hem valt het allemaal wel mee: ,,Ik zag de plas al van ver liggen en dacht: daar ga ik lekker snel doorheen. De mensen hier houden elkaar alleen maar op door er via de zijkant langs te lopen.’’ Ook de 60-jarige Marga maakt zich niet te druk om het water: ,,Gewoon lekker doorheen fietsen. Een beetje nattigheid kan toch geen kwaad?”

Afgestapt

De 14-jarige Palo staat te wachten op een vriend. ,,Het houdt de boel wel lekker op hè?” zegt hij met een grijns. ,,Ik moest ineens door een enorme laag water fietsen. Toen ben ik toch maar afgestapt.”

Tientallen meters verderop zijn twee medewerkers van het waterbedrijf Vitens bezig de leidingen te repareren. De stoep is opengebroken en de heren zijn druk bezig met zand wegscheppen en water wegzuigen. Hoeveel bewoners op dit moment zonder water zitten door de gesprongen waterleiding, is niet duidelijk. Rond 12.00 uur s ’middags is al het water weggezogen en wordt de opengebroken stoep weer gedicht. 

De wateroverlast is groot bij de Berekuil.
Volledig scherm
De wateroverlast is groot bij de Berekuil. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht