Ronald van der Krogt, bewoner van de Kromme Nieuwegracht 8, laat de scheuren in de muren van zijn kelder zien aan Ton en Annet Schoonhoven van nummer 52.
Volledig scherm
Ronald van der Krogt, bewoner van de Kromme Nieuwegracht 8, laat de scheuren in de muren van zijn kelder zien aan Ton en Annet Schoonhoven van nummer 52. © Angeliek de Jonge

Grote zorgen over herstel kademuren bij Utrechtse politiek: ‘We hebben geen mooi verhaal te vertellen aan de stad’

De Utrechtse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over het herstel van de wal- en kluismuren langs de grachten in de oude binnenstad. Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) werd aangespoord alvast miljoenen euro’s opzij te zetten om de extra kosten van de werkzaamheden te kunnen betalen.

  1. Brian N. (28) stak bewaker neer en overgoot hem met hete olie: ‘Ik hoorde stemmen, ze zeiden: doe het’
    PREMIUM

    Brian N. (28) stak bewaker neer en overgoot hem met hete olie: ‘Ik hoorde stemmen, ze zeiden: doe het’

    Een zitting in de Utrechtse rechtbank nam donderdagmiddag een bizarre wending. De 28-jarige Brian N. werd halverwege de rechtszaak door agenten in een mentaal verlamde staat in een rolstoel de zaal uitgeduwd. Justitie eist acht jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de gedetineerde, omdat hij op nieuwjaarsdag in de gevangenis in Nieuwegein een bewaker met hete olie overgoot en neerstak. Bij een andere bewaker probeerde hij de ogen in te drukken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht