Volledig scherm
Pietje Thomassen met Umberto Tan, na afloop van zijn optreden. © HGT

Guitige Pietje het ‘bühnebeest’ plaatst zich met gemak voor finale Holland’s Got Talent

Een bühnebeest. Zo noemde jurylid Paul de Leeuw Pietje Thomassen na zijn vertolking van 'Mama’ voor Holland's Got Talent.  Met groot gemak wandelde de Utrechtse zanger van 10 jaar de finale van de talentenjacht in. En uiteraard had het guitige Utrechts ventje de lachers weer op zijn hand.

Utrechter Pietje Tomassen (10) is een fenomeen aan het worden. De juryleden van Holland’s Got Talent bewieroken hem om zijn natuurlijke manier van bewegen op het podium en zijn zangtalent, maar ook de vrolijke praatjes van de jongen. Zo vroeg presentator Humberto Tan waarom hij zo blij naar jurylid Chantal Janzen keek. ,,Nou, ik beter naar haar kijken dan naar Dan‘’, lachte Pietje en met hem de hele zaal.  Dan Karaty is ook jurylid van het programma.

Op de vraag van Tan wat hij ging doen met de 50.000 euro als hij het programma zou winnen. ,,In mijn muziek steken natuurlijk’’, antwoordde hij ad rem.

Hij veroverde veel harten met zijn openheid, maar ook met zijn talent. In een interview voor een televisieprogramma werd hem gevraagd of hij zenuwen kende voor een optreden. Zonder te blikken of te blozen: ,,Ach, ik heb wel voor hetere vuren gestaan.’’ 

Hoe hij aan dat soort teksten komt? Niet uit boeken, want hij is geen fan van lezen, bekent Pietje. Nee, hij pikt ze op tijdens zijn dagelijks leven. En daarna strooit hij zelf met dat soort ietwat ouwelijke zinnetjes, liet hij eerder aan deze krant weten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht