Volledig scherm
Een aantal kledingstukken hing in een boom. © 112mediautrecht

Halfnaakte, verwarde man gewond door metersdiepe val in Stadskasteel Oudaen in Utrecht

UpdateDe politie heeft vannacht een halfnaakte man in Stadskasteel Oudaen aangetroffen. De man, waarschijnlijk onder invloed van alcohol, was door het dak gevallen in het pand aan de Oudegracht en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

De eigenaar van Oudaen zag de man op de camerabeelden lopen en schakelde de politie in. Toen de politie rond 03.30 uur vannacht ter plaatse kwam, bleek de man te zijn gevallen en had hij bijna geen kleding meer aan. 

Volgens een medewerker van Oudaen is de man door de lichtkoepel in het dak gevallen. Hij stortte door het trapgat over de volledige hoogte van het gebouw naar beneden. Het gebouw heeft vier verdiepingen. Toen de man werd aangetroffen, leek hij zwaargewond te zijn en is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij door de politie bewaakt. 

Dwalen

Volledig scherm
Hulpdiensten ontfermen zich over de zwaargewonde en halfnaakte man in Stadskasteel Oudaen. © 112mediautrecht

Volgens politiewoordvoerder Martin de Wit lijkt het erop dat de man onder invloed van alcohol is gaan dwalen en zo op de verkeerde plek terecht is gekomen. Hij was waarschijnlijk niet van plan om in te breken. Hoe hij uiteindelijk op het dak is beland, wordt nog onderzocht. Volgens de politie gaat het naar omstandigheden goed met de man en heeft hij geen ernstig letsel opgelopen.

Waarom de man zich had uitgekleed, is nog niet duidelijk. De politie noemde de man ‘verward’. Een deel van zijn kleding heeft hij vermoedelijk op het dak uitgetrokken en naar beneden gegooid; de politie moest zijn broek en een schoen uit de boom vissen. De kledingstukken zijn verzameld voor onderzoek. 

Volledig scherm
Stadskasteel Oudaen aan de Oudegracht. De man is door een plastic koepel vanaf het dak helemaal naar beneden gevallen door het trapgat. © Marnix Schmnidt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht