Volledig scherm
Het pand van de V&D in Hoog Catharijne, februari 2016. © Erik van 't Woud

Hallo Jumbo! Supermarkt neemt intrek in oud V&D-pand in Hoog Catharijne

Jumbo opent volgend jaar een grote supermarkt op de begane grond van de voormalige V&D naast Hoog Catharijne. Dat heeft het Brabantse supermarktconcern bevestigd. Dat wil nog niets kwijt over planning, omvang en formule.

Deze week opent Albert Heijn, juist aan de andere kant van het winkelcentrum aan het nieuwe Stationsplein een supermarkt. De twee supermarktgiganten van Nederland omringen daardoor volgend jaar Hoog Catharijne.

Hudson’s Bay en Primark

Ook deze week gaat het tweede deel van het vernieuwde Hoog Catharijne open. Dan is ook de zuidelijke passage van het station naar het Vredenburgplein toegankelijk. Die loopt op de plaats van de voormalige traverse, langs de voormalige V&D. Daar openen, boven de supermarkt volgend jaar warenhuis Hudson’s Bay en Primark hun deuren.

Jumbo wil niet ingaan op details over de nieuwe supermarkt. De ruimte van het voormalige souterrain van V&D is in elk geval groot genoeg voor een flinke vestiging. Het concern wil ook niet zeggen of de LaPlace  die het uit het faillissement van V&D twee jaar geleden overnam weer terugkeert op het dak van het complex. 

Nieuw leven La Place

Elders, zoals in Nijmegen, Den Bosch en Groningen opent Jumbo een supermarkt in een voormalige vestiging van V&D en blaast de La Place weer nieuw leven in onder de noemer Jumbo City, een concept gericht op bezoekers en bewoners van een binnenstad. 

De supermarkt met de gele huisstijl is in Utrecht met een gestage opmars bezig. Zo opende het concern in mei van dit jaar een grote vestiging in het centrum van Leidsche Rijn. Onderdeel daarvan is een foodmarkt waar een breed assortiment aan producten voor de ogen van de klant vers wordt bereid.

Volledig scherm
© Jumbo

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht