Handgranaat met tape aan deur van kledingwinkel in Leidsche Rijn verwijderd

Video/UpdateOp de Parijsboulevard in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is een verdacht voorwerp verwijderd dat vastgeplakt zat aan de deur van kledingwinkel Mon Amis. Volgens de politie gaat het om een handgranaat, die later door de EOD onschadelijk is gemaakt. 

De Parijsboulevard in Leidsche Rijn Centrum was vanaf 09.30 tot 12.00 uur afgezet voor politieonderzoek. De handgranaat werd vanochtend gevonden aan de deur van de kledingwinkel, naast de ingang van een appartementencomplex.

Over kledingwinkel Mon Amis, zegt een omstander: ,,Er staat nooit een klant daar.” Ook een andere voorbijganger laat weten het maar ‘een rare winkel’ te vinden. Mon Amis is een winkel waar dure merkkleding wordt verkocht.

Volledig scherm
De EOD is ter plaatse om te onderzoeken of de granaat echt is © Koen Laureij

De hele boulevard is lange tijd afgezet geweest voor verkeer en voetgangers. Tot onvrede van Vishandel Volendam, die precies op de hoek zit. ,,We zijn al sinds 08.00 uur open en hebben veel klanten misgelopen.” De afzetting is inmiddels opgeheven.

Volledig scherm
Op de Parijsboulevard in Leidsche Rijn is mogelijk een explosief gevonden. De politie doet onderzoek en heeft het gebied ruim afgezet. © KOEN LAUREIJ
Volledig scherm
Explosief/handgranaat gevonden bij kledingwinkel Mon Amis in Utrechtse wijk Leidsche Rijn. © AD

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht