Volledig scherm
Hugo Ward hangt met zijn bedrijfje groene plantenbakken aan de bouwhekken rondom de nieuwe woontoren aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht. © AD

‘Hangende tuinen van Babylon’ aan bouwhekken Van Sijpesteijnkade

De bouwput rondom de nieuwe woontoren aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht heeft sinds vandaag een wat vriendelijker uitstraling. Bijna zestig plantenbakken onttrekken de bouwvakkers gedeeltelijk aan het zicht.

Bakken vol geraniums, heideplantjes, buxussen, lavendel en andere plantjes zijn vandaag aan de bouwhekken gehangen. „Zo moet het hier een wat gezelliger uitstraling krijgen”, zegt initiatiefnemer Hugo Ward van het bedrijf Groene Bouwhekken. „We hebben onlangs ook al een aantal bouwhekken op het Jaarbeursplein opgefleurd.”

Water
Opmerkelijk is de timing, zo op het droogste moment van de zomer. Ward maakt zich echter geen zorgen dat de plantjes in mum van tijd het loodje leggen. „Wij zijn een sociaal project dat samenwerkt met het Leger des Heils. Zij komen geregeld langs om de plantjes water te geven.”

Wie had gehoopt op een klein pluktuintje vol met verse kruiden, komt bedrogen uit. „Nee, dan zouden de bakken te snel leeg zijn”, lacht Ward. 

Aan de Van Sijpesteijnkade komt een woontoren van 90 meter hoog. De bouw moet eind dit jaar gereed zijn. De plantjes blijven hangen totdat de bouwhekken verdwijnen.

Volledig scherm
Het groen onttrekt de bouwvakkers en de werkzaamheden enigszins aan het zicht. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht