Hanny is dolblij met doppeninzamelingsactie in Bunnik: 6588 kilo doppen ingezameld
Doppeninzameling KNGF Bunnik/Houten heeft afgelopen jaar 6588 kilo doppen ingezameld. Dat is ruim 2000 kilo meer dan in 2020. D-Dog secretaris en vrijwilliger bij de inzamelingsactie in Bunnik, Hanny Pater (61) is dolblij met deze hoeveelheid. Aluminium bierdoppen, wijndoppen, deksels en allerlei andere doppen werden ingezameld voor de KNGF, die de opleiding van geleidehonden vergoedt.
Jullie hebben een record behaald, daar zijn jullie vast blij mee?
„Het is heel bijzonder dat de mensen zoveel doppen hebben ingezameld. Door de actie komt er geld beschikbaar om de honden op te leiden. Hierdoor kunnen er meer mensen op een ‘normalere’ manier meedoen in de samenleving. Dat vinden wij erg belangrijk.”
De doppen worden ingezameld en naar de verwerker gebracht, wat gebeurt er uiteindelijk met deze doppen?
„De doppen en deksels die wij binnenkrijgen moeten schoon zijn. Daarin probeer ik de mensen op te voeden, maar dat lukt nooit helemaal. Wij brengen ze naar onze verwerker. Deze vermaalt ze tot grove korrels (granulaat), die dan weer als grondstof dienen voor nieuwe plastic producten zoals speelgoed. De verwerker stort het geld op de rekening van onze stichting en wij maken het dan over naar de KNGF. Het geld dat binnenkomt wordt per project ergens voor ingezet, omdat er eerder te weinig transparantie was over waar het geld naartoe ging. Wij laten de KNGF hiervan de basisopleiding van de puppy’s betalen.”
Welk bedrag hebben jullie dit jaar ingezameld?
„Het bedrag van het afgelopen jaar is nog niet bekend. Wij hebben zelf het overzicht ook nog niet gekregen van onze verwerkers. Als ik zelf een berekening maak, dan kom ik uit op ongeveer 1500 euro in 2021. In 2020 zaten we landelijk op 54.000 euro en ik denk dat we daar wel overheen gaan komen dit jaar.”
Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Festivalliefhebbers opgelet! Hier moet je dit weekend zijn in IJsselstein
Het publiek in IJsselstein kan dit weekeinde genieten van twee festivals. Allereerst staan elke dag tot 21.00 uur bij Het Podium de foodtrucks geparkeerd voor het gelijknamige festival met naast culinaire hoogstandjes ook vermaak en live muziek. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Jongen door honden aangevallen en gebeten, politie zoekt getuigen
Een jongen is in Nieuwegein aangevallen door twee honden. De dieren hebben hem gebeten. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.
-
Handhavers in Utrecht mogen vrijwillig bodycam dragen: ‘Agressie tegen medewerkers tolereer ik niet’
-
PREMIUM
Mbo’ers zijn het zat en richten zelf een studentenvereniging op: ‘Worden geweigerd bij cafés’
-
30.000 kilo zware stadskraan vervoerd van Vreeswijk naar Utrecht: ‘Gaf geen kraakje’
Een monsterklus was het; het transport van de nieuwe stadskraan van Vreeswijk naar Utrecht. Vrijdagochtend werd het 13,5 meter hoge en 30 ton zware ding van Vreeswijk naar Utrecht vervoerd, over het water. ,,Dat was héél spannend”, aldus projectleider Liesbeth Bouwhuis.
In samenwerking met indebuurt Utrecht