Volledig scherm
PREMIUM
Hans Steenhuizen, Lid in de Orde van Oranje Nassau was totaal verrast door zijn benoeming. In Zeist had burgemeester Koos Janssen bijna 2 uur nodig om 15 onderscheidingen te vergeven de decorandi. © Boas Photo

Hans Steenhuizen schittert net zo als zijn onderscheiding

De vrijdag begon bij Puck, zoals hij al sinds zijn tiende levensjaar wordt genoemd, met een smoes. Hij had een afspraak met de archivaris van de Hernhutters in Zeist. Een van de talloze vrijwilligersfuncties die Steenhuizen bekleedt, is namelijk lid van een historische werkgroep in Austerlitz. „Ik zag mensen lopen in nette kleding, ik had niets door. Ik zag de vlag uithangen op het Broederplein en nog steeds had ik niets door. Pas toen vrienden en familie naar buiten kwamen, viel het kwartje. Ik dacht toen stilletjes: eindelijk erkenning.”

Vanaf zijn tiende is Steenhuizen lid van omnivereniging SV Austerlitz. Onafgebroken. En dat is best lang. Steenhuizen hoeft op het terras van de club met uitzicht op de tennisbanen niet lang te graven in zijn geheugen. „Op mijn vijftiende deed ik al vrijwilligerswerk bij de club. Ik kalkte de lijnen van het voetbalveld.” Dat was het begin van een prachtige carrière bij SV Austerlitz. Hij werd accommodatiemanager, voorzitter, aanspreekpunt voor de gemeente en hij was ook trainer, waaronder bij buurclubs Jonathan en Saestum. Hij kan nog uren doorgaan. Net als burgemeester Koos Janssen die vrijdagochtend in de kerk van de Broedergemeente een bloemlezing gaf van zijn vrijwilligerswerk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht