Volledig scherm
De Harry Potter-winkel opent haar deuren in Hoog Catharijne © AD

Harry Potter-winkel opent in Hoog Catharijne

Harry Potter-fans kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen in Hoog Catharijne. In de vernieuwde Zuidpassage van het winkelcentrum opende vandaag een Harry Potter-winkel. 

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat de Harry Potter-boeken Nederland veroverden, vertelt woordvoerder Raoul van Wijk. Wie de boeken heeft gelezen, zal veel herkennen: ,,Je kunt de leerlingenkamer en de bibliotheek van schoolkasteel Zweinstein zo binnenlopen.” De pop-upstore is 200 vierkante meter groot en blijft 9 3/4 weken in Hoog Catharijne, een verwijzing naar perron 9 3/4, waar de trein naar Zweinstein vertrekt. Halverwege januari sluiten de deuren van de winkel.

Volledig scherm
In de winkel zijn speciale edities van de boeken over de tovenaarsleerling te koop © AD

Behalve dat er twee kamers te bezichtigen zijn, is er ook snoep uit het tovenaarsboek te koop en zijn er boeken met een speciale cover van 20 jaar Harry Potter. Wie wil, kan de hoofdpersonen ook op ware grootte zien, gemaakt van Lego. 

Eerder was op Utrecht CS al een pop-upwinkel van Harry Potter. Bij Cinemec Leidsche Rijn was zelfs een complete expo.

Volledig scherm
Er staat een levensgrote Hagrid in de winkel © AD
Volledig scherm
© AD
 1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
  PREMIUM
  2brothersonthe4thfloor

  De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht in een flatje in Zuilen

  Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’
 2. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
  Agenda

  Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

  De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht