Partij voor de Dieren in actie voor hazen en fazanten in de Utrechtse wijk Leeuwesteyn. Rechts fractievoorzitter Maarten van Heuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Partij voor de Dieren in actie voor hazen en fazanten in de Utrechtse wijk Leeuwesteyn. Rechts fractievoorzitter Maarten van Heuven. © AD Foto

Hazen en fazanten ‘om de haverklap’ doodgereden in nieuwbouwwijk Leeuwesteyn

UTRECHTFazanten in tuinen, achter bouwhekken en dood langs de kant van weg, platgereden hazen of konijnen die onder auto’s schuilen. De Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren en bewoners van nieuwbouwwijk Leeuwesteyn maken zich grote zorgen over de wilde dieren die in het gebied leven en die door alle nieuwe woningen en verkeer in de knel komen te zitten. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht