Volledig scherm
PREMIUM
Fico Urban Italian aan de Veilinghavenkade © Ruud Voest

Heerlijk eten bij Fico in de Veilinghaven

Gouden PollepelTafelen op niveau onmogelijk in Utrecht? Wichert van Rijn lapt het jaarlijkse Michelingemijmer aan zijn laars. Zijn WT Urban Kitchen op Rotsoord gaat skyhigh en 'zusje' Fico niet anders. Met de sterren bijna voor het grijpen.

Voor die bejubelde, doodgeknuffelde watertoren dit keer geen aandacht. Nee, de Italiaanse 'vijg' mag de show stelen, in die fiere brugwachterstoren naast de Jaarbeurs. Daar waar Divinatio en voormalig Pollepelwinnaar Veiling Fico voorgingen, restaurants met klasse, liefde en een scherpe marketing. Ruim een jaar geleden werd Veiling losgelaten voor de omslag naar een beter product, de Italiaanse leest en een stoerklassieke sfeer.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht