Heftig noodweer treft regio Utrecht, deel dak Gamma Laagraven ingestort

VideoHagelstenen zo groot als knikkers en overgelopen dakgoten. De forse onweersbuien van vanavond hebben de regio Utrecht letterlijk overstroomd.

Code oranje is inmiddels ingetrokken, wel blijft code geel blijft van kracht.

De Veiligheidsregio Utrecht heeft een drukke avond, weet woordvoerster Liselotte Mackloet. Vooral stormschades en meldingen over wateroverlast zorgen voor de drukte. 

De meest opvallende melding kwam bij de Gamma in Laagraven vandaan. ,,Daar zijn verschillende delen van het dak ingestort. Maar net als op andere plekken in de regio zijn hierbij gelukkig geen gewonden gevallen.” Later vanavond komt nog wel een grote kraan richting het terrein, om de brandweer te assisteren bij werkzaamheden rond het ingestorte dak.

Volledig scherm
Door de instorting is de Gamma in Laagraven (Nieuwegein) onder water komen te staan. Medewerkers konden zich op tijd uit de voeten maken toen het dak instortte. © Koen Laureij
Volledig scherm
Een deel van het dak van de Gamma stortte vanavond in door de zware regenval. © Koen Laureij

Op de Archimedeslaan in Utrecht-Oost zijn studenten druk in de weer met een waterstofzuiger. Door de overvloedige regenval is hier in een studentencomplex een plafond bezweken, waardoor veel water het complex in is gelopen. ,,Met een stofzuiger alleen krijgen we dit niet weg, want het water is wel heel overvloedig”, weet een van de getroffen studenten.

Windhoos

In Nieuwegein waaide een flinke windhoos over de stad. Deze zorgde voor erg veel meldingen uit die gemeente. Zo is een aantal riolen overlopen.

Volledig scherm
Windhoos over Nieuwegein. © JSMultimedia

Ook werd de Gerbrandytoren in IJsselstein geraakt door de bliksem.

Volledig scherm
De Gerbrandytoren in IJsselstein. © Ymke-Fotografie.

In de Utrechtse wijk Lunetten moeten mensen door bakken met water fietsen om thuis te komen. 

De avondvierdaagse in Leusden werd halverwege afgebroken vanwege het slechte weer. Kinderen raakten in paniek en moesten huilen. Ouders vinden het onverantwoord. 

Het hockeyveld bij het Utrechtse Kampong is vanavond blank komen te staan. De wedstrijd tussen Nederland - Argentinië werd daarom uitgesteld. 

Volledig scherm
Waterafvoer kan niets meer afvoeren in de Utrechtse Bokkebuurt. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht