Volledig scherm
Voormalig VVD-raadslid André van Schie bij de door hem ontworpen schaakset. © De Jonge Angeliek

Helaas! Uniek Utrechts schaakspel van vertrekkend raadslid binnen paar uur uitverkocht

Nog maar amper op de markt is het unieke Utrechtse schaakspel, ontworpen door het gisteren vertrokken VVD-raadslid André van Schie, alweer uitverkocht. De schaakset bestaat uit stukken die refereren aan bijzondere figuren, zoals nijntje en gebouwen uit de gemeente.

Nadat Van Schie de set donderdagavond bij zijn afscheid aanbood aan de Utrechtse gemeenteraad ontstond er een ware run op het unieke spel. Velen waren onder de indruk van de bijzondere uitvoering van de stukken, zoals nijntje als pion.

De andere schaakstukken refereren ook aan Utrecht. Zo is de koning uitgevoerd in de Dom, de dame is de Utrechtse verzetsheldin Trijn van Leemput, de loper is Paus Adrianus VI, het paard is uitgevoerd als Sint Maarten en de toren als de Utrechtse watertorens.

De beperkte oplage is inmiddels uitverkocht, laat André van Schie op Twitter weten. ‘Oké. Toen was ik dus de hele ochtend bezig met telefoontjes, appjes en berichten op Twitter over het Utrecht schaakspel... In vijf uur zijn de honderd sets die ik mocht verkopen uitverkocht.’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht