Volledig scherm
De politie is op zoek naar de held in kwestie. © Politie Houten

‘Held’ die in Tull en ’t Waal levensgevaarlijk touw over weg spande nog niet gevonden

De politie is nog steeds op zoek naar de dader of mogelijke daders die afgelopen weekend een rode kabel spanden over de Lekdijk bij het Houtense dorpje Tull en ’t Waal.

De kabel was opgehangen tussen twee pionnen aan weerszijden van de weg. Agenten die hem zagen hangen, twitterden een foto ervan en zeiden erbij dat ze een noodstop hadden moeten maken om tijdig tot stilstand te komen. ,,Zou ’t leed te overzien zijn geweest als hier een (brom)fietser of motorrijder had gereden?”, aldus de Houtense politie.

De begeleidende boodschap aan het adres van de dader(s) luidde: ‘Held gezocht. Wat dacht je toen je het touw over de weg spande op de Lekdijk in Tull en ’t Waal?’ Daaraan was de hashtag #levensgevaarlijkegrapjas toegevoegd.

Kwajongensstreken

Naar die ‘levensgevaarlijke grapjas’ is de politie nog steeds op zoek, maar volgens een woordvoerder is van hem of haar nog geen spoor gevonden. Het incident leidde tot grote verontwaardiging op social media, en ook in het dorpje Tull zelf wordt er schande van gesproken. Hier gaat men uit van kwajongensstreken, maar men houdt ook rekening met een gefrustreerde Lekdijkbewoner, die mogelijk in het eerste zomerse weekend van het jaar de enorme drukte aan voorbijdenderende motoren en pelotons racefietsers niet kon verdragen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht