Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hele dag geen trams op Uithoflijn door defecte bovenleiding en beschadigde trams

De trams op de Uithoflijn rijden vandaag de hele dag niet vanwege een defect aan de bovenleiding bij tramhalte Padualaan. Er is geen tramverkeer tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park. U-OV zet vervangende bussen in.  

Volgens Ron van Dopperen van Trambedrijf Provincie Utrecht is het verbindingsstuk tussen de trams en de bovenleiding, de stroomafnemer, losgekomen, waardoor het niet veilig is de trams te laten rijden.

Van Dopperen: ,,We zijn druk bezig uit te zoeken hoe het onderdeel is losgekomen en hebben de hele dag nodig om de bovenleiding te herstellen. De losse stroomafnemer heeft schade aan de trams opgeleverd. We zullen noodherstel aan de voertuigen uitvoeren, daar is tijd voor nodig. Het is nog niet duidelijk wanneer de trams weer zullen rijden. We zetten alles op alles om de trams morgen weer te kunnen laten rijden. De vervangende bussen blijven rijden zolang dat nodig is.’’

Sinds de start van de Uithoflijn – tram 22 – op 16 december vorig jaar zijn er al meerdere defecten en storingen geweest.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht