Veenendaal wil groeien, maar loopt tegen haar eigen grenzen op. Alleen op uitbreidingslocaties kan de gemeente nog woningen kwijt. Zoals op het Veenendaalse stadsstrand, waar twaalf woningen komen met daaronder horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Veenendaal wil groeien, maar loopt tegen haar eigen grenzen op. Alleen op uitbreidingslocaties kan de gemeente nog woningen kwijt. Zoals op het Veenendaalse stadsstrand, waar twaalf woningen komen met daaronder horeca. © Herman Stöver

Hellup! Veenendaal wil bouwen, maar is vol: ‘We voor een grote opgave’

Veenendaal wil bouwen, maar kan geen kant meer op. Om de grote nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost te realiseren, is in 1998 al grond van Ede gekocht. En in het zuiden staat de wijk Petenbos deels op Rhenens grondgebied. Maar beide gemeenten zijn niet van zins grond aan de gretige buur te verkopen.

0 reacties

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Marlies maakte Albert Heijn-schoenen en die gingen viral
  Play

  Marlies maakte Albert Heijn-schoe­nen en die gingen viral

 2. Fietsrave raast door binnenstad Utrecht
  Play

  Fietsrave raast door binnenstad Utrecht

Utrecht