Helm en kleding gevonden in uitgebrande auto, mogelijk link met liquidatie in Houten

VideoIn Houten is vannacht een auto zonder kentekenplaten uitgebrand. De politie onderzoekt nu of er een link is met de liquidatie van een crimineel, afgelopen donderdag in Houten.

De brand ontstond rond 00.30 uur vannacht aan het Snijdersgilde, op zo’n 400 meter van de plek waar afgelopen donderdag crimineel Rob van Eijk werd doodgeschoten.

Vlak voor de brand hebben omwonenden een man met een bivakmuts op een scooter gezien, die naast de auto stond. Hij haalde de kentekenplaat van de voorkant van de auto af voordat de Renault in brand vloog. Bewoners hebben foto’s van hem gemaakt. 

De auto zou er al ruim een week hebben gestaan en buurtbewoners herkenden de auto niet. Tóen zat er nog wel een kentekenplaat op, een bewoner heeft dat nummer opgeschreven.

Helm en kledingstukken

Tijdens het onderzoek bij daglicht heeft de recherche een helm en kledingstukken aangetroffen in de auto. In de kofferbak lag ook een kentekenplaat, maar het is niet duidelijk of deze ook bij de auto hoort. De politie heeft het voertuig de hele nacht bewaakt.

Rond 13.00 uur was het onderzoek naar de verdachte Renault afgerond en werd deze weggetakeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De recherche doet uitgebreid onderzoek naar de uitgebrande Renault zonder kentekenplaten, in Houten. © Koen Laureij
Volledig scherm
Auto brandt uit in Houten, aan het Snijdersgilde. © Koen Laureij

Liquidatie

Afgelopen donderdagavond werd in Houten de bekende crimineel Rob van Eijk in zijn auto doodgeschoten. De 55-jarige Van Eijk was een bekende in het criminele circuit en zou zich de laatste jaren hebben bezig gehouden met de smokkel in cocaïne. De politie onderzoekt of er een link is tussen de uitgebrande auto en de liquidatie.

De politie Houten meldt op Facebook dat ze graag de onrust bij bewoners weg willen nemen. Vanaf 13.30 uur is de wijkagent aanspreekbaar op de Klompenmakersgilde, bij het grasveld. ‘Ik hoop tot straks’, aldus de wijkagent.

Na de liquidatie heerste veel onrust bij Houtenaren. Wij spraken toen met een aantal van hen. Bekijk hieronder het item.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht