Henk Dissel maakt het nieuwe FC Utrecht-lied: Een droom die uitkomt

VIDEODe Zeister Henk Dissel (27) nam vanmiddag in stadion Galgenwaard de videoclip op van zijn nummer ‘Utrecht’, wat het nieuwe strijdlied van FC Utrecht moet worden. Zondag wordt het verhaal uitgebeeld met figuranten, die échte FC Utrecht-supporters zijn, en er worden sfeerbeelden gemaakt van de wedstrijd.

Quote

,Het is een droom die uitgekomen is, dat ik een lied mag maken voor mijn club

Henk Dissel

Dissel bekijkt het stadion voordat hij op de middenstip gaat staan, alwaar hij het lied gaat zingen voor de opnames en wat eveneens de plek gaat worden waar hij vaker het strijdlied zal gaan zingen. ,,Als kind vond ik het enorm groot hier. Dat vind ik nu nog steeds. Zeker nu het leeg is.” Als achtjarig jochie ging Dissel voor het eerst naar een wedstrijd van FC Utrecht in stadion Galgenwaard. Iets waar zijn nummer ook over gaat. ,,Ik wilde een lied maken over wat er leeft in het stadion. Het verhaal gaat over een jongen die voor het eerst met zijn vader naar het stadion gaat.”

Het lied levert supporters kippenvel op, vertelt Dissel. Dat kreeg hij terug in de vele reacties. Maar het levert hem zelf ook kippenvel op. ,,Het is een droom die uitgekomen is, dat ik een lied mag maken voor mijn club. Als het gedraaid wordt in het stadion, is dat een enorm kippenvelmoment. Ik hoop dat het bij elke thuiswedstrijd wordt gedraaid. Ik doe het echt voor de club, om mensen ermee te raken.”

Nummer 4

Dat doet hij onder meer met de verwijzing naar rugnummer vier. ,,Dat is het rugnummer van David di Tomasso, een van de sterspelers van FC Utrecht, die is overleden. Iedereen weet over wie ik zing. Maar ik heb het ook over Domstad en Bunnikside. Het is een lied over de wedstrijd. Ik heb er bewust geen spelers en trainers in genoemd, zodat het lied van alle tijden kan zijn.” Om diezelfde reden heeft hij vandaag bij de opname van zijn videoclip ook geen FC Utrecht-shirt aan gedaan.

Volledig scherm
Vanmiddag nam Dissel zijn videoclip op in stadion Galgenwaard. © Foto Ruud Voest

Als de mannen met de grasmaaiers hun met gespannen touwtjes nauwkeurig uitgekiende banen hebben gemaaid, mag Dissel de middenstip op. Zijn camerateam volgt hem met een drone. ,,Vliegen die vogels hier altijd?” vraagt één van de cameramannen. Eén van de mensen van FC Utrecht antwoordt gefrustreerd: ,,Ja, die vreten het hele veld aan.” De cameraman is echter onder de indruk. ,,Voor ons levert het wel mooie beelden op.” Dan is het moment daar. Dissel zingt zijn lied voor de camera, nauwkeurig geplaybackt op de muziek die uit een box komt.

Dissel voelt zich vereerd, wat hij niet onder stoelen of banken steekt. ,,Ik vind het supergaaf dat ik dit mag doen. Ik wil gewoon een nieuw lied maken, dat tien jaar mee kan.” Dat hiermee een droom van hem is uitgekomen, betekent niet dat Dissel niet nóg een droom heeft. Die wil hij graag delen: ,,Het allerliefste zou ik hier een concert geven!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht