Bij de villa staat een aggregaat die stroom levert
Volledig scherm
Bij de villa staat een aggregaat die stroom levert © Koen Laureij

Hennepkwekerij bij makelaarskantoor

De Zeister makelaar Gerrit Jan van Ee is in verlegenheid gebracht door het oprollen van een hennepplantage bij zijn kantoor. Dat is gevestigd in de markante villa Mooi Zeist aan de Utrechtseweg.

Voorbijgangers signaleerden daar vrijdagavond meerdere politie-auto's en een bedrijf dat hennepplanten en kwekerijbenodigdheden afvoerde. Volgens de politie is de kwekerij met 976 planten na een tip gevonden in een kelder. Ook was sprake van stroomdiefstal.

Van Ee bevestigde afgelopen zaterdag dat vrijdagavond rond Mooi Zeist een politie-actie is geweest, maar spreekt tegen dat het zijn pand betrof. De hennepplanten die werden afgevoerd, kwamen volgens hem uit een achter de villa gelegen gebouw, buiten zijn verantwoordelijkheid. Ook zou er politie zijn geweest vanwege een opstootje van jongeren.

Onderzoek
Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen aanhoudingen verricht in de zaak, maar loopt een onderzoek naar de betrokkenen. Elektriciteitsbedrijf Stedin heeft de stroom afgesloten. Dat is gebruikelijk bij hennepteelt, totdat de gestolen stroom is betaald.

Maandagochtend wordt in de villa gewoon gewerkt, maar staat voor de deur een aggregaat te draaien voor de stroomvoorziening. Een dikke kabel loopt naar de meterkast waar Stedin de stroom heeft afgesloten. Ondernemers in het pand willen niets kwijt over de hennepteelt die zich onder hun neus moet hebben afgespeeld. Van Ee is niet bereikbaar voor een reactie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht