Impressie van de vernieuwde Voorstraat.
Volledig scherm
Impressie van de vernieuwde Voorstraat. © Gemeente Utrecht

Herinrichting straten Utrechtse binnenstad loopt vertraging op door coronacrisis

De herinrichting van een aantal straten in de Utrechtse binnenstad loopt vertraging op door de  coronacrisis.   

In de Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat ligt het werk sinds twee weken stil. De bedoeling is om de fiets hier meer ruimte te geven. Voordat de aannemer in opdracht van de gemeente aan de slag kan, moeten onder meer ondergrondse gasleidingen worden vervangen. Netbeheerder Stedin is hiermee gestopt in de Nachtegaalstraat omdat medewerkers ook werkzaamheden in woningen moeten uitvoeren en dat is nu even niet mogelijk.  

De herinrichting van de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat staat aan de vooravond van uitvoering. Beide straten worden omgebouwd tot fietsstraat, waarbij auto’s te gast zijn. Er komt daardoor meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Risico

Het werk aan de Voorstraat en Wittevrouwenstraat begint uiterlijk 4 mei, maar vertraging ligt voor de hand, stelt de gemeente. Ondanks dat de aannemer wellicht wel in staat is om voldoende mensen op een gezonde manier te laten werken, kan het ontbreken van bouwmateriaal voor vertraging zorgen. ,,Zaken als natuurstenen banden komen uit het buitenland en de levertijden zijn sterk opgelopen. Dit is een risico voor dit project, maar ook andere fysieke projecten’’, aldus de gemeente.

Hoeveel vertraging de herinrichting van de straten in de binnenstad oploopt, is nog onduidelijk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht