Volledig scherm
PREMIUM
© Angeliek de Jonge

Het concept van dit restaurant is ijzersterk: ook in Tuindorp zijn ze er dolblij mee

Hoe blij kan een wijk zijn met de komst van een restaurant? Heel blij, weten Bob Gijsberts en Erik Derksen, eigenaren van vier Buurten-restaurants. Maar zoveel enthousiasme als bij de opening Buurten in De Gaard, eerder deze week, proefden de twee horecamannen niet eerder. ,,Tuindorp smachtte echt naar horeca.”

Quote

Horeca in een winkelcen­trum uit de jaren 60, wil je dat wel?

Erik Derksen, eigenaar

Maandagmiddag ging Buurten in winkelcentrum De Gaard in Tuindorp-Oost open. Sindsdien is het er niet meer stil geweest. Moeders met kleine kinderen, een paar hipsters met muts op en laptop uitgeklapt en niet te vergeten ouderen die de rollator voor de deur hebben geparkeerd. Een gemêleerd publiek zit woensdagmorgen in Buurten en dat is nou precies het geheim van Buurten, weten Derksen en Gijsbert al een jaar of tien. 

,,Buurten is van iedereen”,  legt Bob Gijsberts uit. ,,Dat lijkt een open deur, maar het is echt waar. We hebben nu vier restaurants in Utrecht. Of het nu in Oost, Oog in Al, Leidsche Rijn of Tuindorp is, overal zie je dat de buurt het restaurant direct overneemt. Ze gaan er zitten en bemoeien zich ermee. Het is meteen hun huiskamer en dat is meteen ook de kracht van Buurten.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht