Volledig scherm
PREMIUM
© Angeliek de Jonge

Het coronavirus lijkt niet te stoppen, maar toch gaat Roberto Gelato vandaag gewoon weer open

columnSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over hoe het coronavirus de feestelijke opening van Roberto Gelato verstoort.

Quote

Optimisme is niet zelden een vorm van zelfbegoo­che­ling

Als seizoensoptimist, of eigenlijk -opportunist, begin ik mij in november doorgaans al rijk te rekenen. De dag waarop we voor het laatst tegen elkaar gezegd hebben dat dit 'de laatste mooie dag van het jaar is' is definitief verstreken. De donkere dagen voor kerst liggen in het verschiet. Maar ik houd mezelf en zo nu en dan ook anderen voor dat het goedbeschouwd eigenlijk al lente is. Want in november is het bijna december, en vanwege al die feestdagen vliegt december altijd in recordtempo voorbij, zodat we alleen januari nog door moeten, want februari is een kort maandje en telt dus eigenlijk niet mee, waardoor het halverwege november dus eigenlijk al 1 maart is. En dan begint de meteorologische lente. Hoera! Optimisme is niet zelden een vorm van zelfbegoocheling.

  1. Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantaine op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’
    PREMIUM
    video

    Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantai­ne op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’

    Met acht bemanningsleden zit de Utrechtse stewardess Lonneke Slijper (25) al drie weken in quarantaine op een luxe jacht in de haven van het Noord-Italiaanse Imperia. Ze mag door de coronacrisis alleen kort van boord om boodschappen te doen in de haven. ,,Deze situatie gaat nog lang duren. Maar we maken er het beste van. Gisteren hebben we een marathon gelopen aan boord.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht