Ellenoor Piersma is de drijvende kracht achter het Gouden Diner.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellenoor Piersma is de drijvende kracht achter het Gouden Diner. © William Hoogteyling

Het Gouden Diner haalt ouderen uit hun isolement: ‘Iedereen moet eten en waarom dan niet samen?’

Het is een simpel concept, maar samen eten maakt de wereld weer een stukje leuker. Dat is de kracht achter het Gouden Diner van Ellenoor Piersma. Oudere mensen uit hun isolement halen door samen te dineren. Voor dat idee kreeg ze de Pluim op de Hoed, een prijs voor vrijwilligers (een schilderij) op de Utrechtse Heuvelrug.

 1. Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)
  PREMIUM

  Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)

  Ze hadden samen een bedrijf, waren haast altijd bij elkaar. Tot het coronavirus Krijn (71) en Ank (70) uit IJsselstein van elkaar scheidde. Achter elkaar werden ze opgenomen in het ziekenhuis, op de ic lagen ze in een poosje in kamers tegenover elkaar. Ank kon haar man alleen via het raampje in de deur zien. Daarna scheidde een lang revalidatietraject het paar opnieuw. Maar nu, na 298 dagen, is Krijn weer thuis. Eindelijk.
 2. Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schadenfreude’: ‘Rij voorzichtig, hè?’
  PREMIUM
  column

  Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schaden­freu­de’: ‘Rij voorzich­tig, hè?’

  Er kan in de provincie Utrecht geen dag voorbij gaan zonder dat iemand zijn/haar auto met enige vaart tegen een boom parkeert. Als de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf komen, de bestuurder geen beschonken prominent is, en de auto een eenvoudig model van een bescheiden merk betreft, haalt zo’n gevalletje blikschade alleen bij hoge uitzondering het nieuws. Maar wanneer het een Ferrari Enzo met een geschatte waarde van drie miljoen euro betreft, staan alle media te popelen om een foto van het wrak af te drukken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht