Bloemen markeren de plek van het tragische ongeval.
Volledig scherm
Bloemen markeren de plek van het tragische ongeval. © AD

Het hele dorp Werkhoven rouwt om 18-jarige Floor

Werkhoven rouwt om de 18-jarige Floor. Ze werd vorige week vrijdag op de parallelweg van de N229 vlak bij het fietstunneltje aangereden en raakte zwaargewond. De jonge Floor overleed later in het ziekenhuis.

Af en toe rijdt er op woensdagmiddag een auto voorbij op de N229 bij Werkhoven. Verder is het doodstil op de plek van het ongeval. Veel bloemen, een lamp met daarin een kaars en een in plastic verpakte foto van Floor in de berm. Ze lacht op de foto. De anonieme tekst is even simpel als hartbrekend: Ze wordt gemist.

Anno van den Berg, de eigenaar van de Dagwinkel aan de Zwaanweg is even stil voordat hij wat zegt. Ja het hele dorp rouwt mee. Het klinkt als een cliché, maar het is al dagen het gesprek van de dag. „Dit is het ergste wat je kan overkomen; je kind verliezen.”

Luisterend oor

De supermarkt, de bakker, het zijn nu in Werkhoven de plekken waar het verdriet wordt gedeeld. Anno van den Berg kent Floor niet persoonlijk, maar wil wel een luisterend oor zijn voor iedereen. Dat is niet alleen vanzelfsprekend, maar volgens Van den Berg ook het minste wat je kunt doen. Hij staat bij het schap met de kaarten. „Een simpel kaartje met een steunbetuiging doet veel. Weet ik uit ervaring. Ja, de kaartjes worden nu wel wat meer verkocht.”

Van den Berg heeft gehoord dat Floor na een drukke dag nog even is gaan wandelen. Op de parallelweg werd ze vervolgens aangereden door een bestelbus, bestuurd door een 75-jarige plaatsgenoot. De politie wil nog niets zeggen over de toedracht. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Steun

Pastoor Fred Hogenelst heeft van het tragische ongeval gehoord. Woensdag tijdens de ochtendviering in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Herenstraat is er voor Floor gebeden. „Natuurlijk bidden we voor haar. Vanzelfsprekend. We hebben het er over gehad tijdens de ochtendviering. Het is heel verdrietig.”

Zaterdagmiddag kan er afscheid worden genomen van Floor in conferentiecentrum Samaya in Werkhoven.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht