Jonge inwoners van Kanaleneiland terroriseerden eind vorig jaar maandenlang hun eigen wijk. Zij pleegden vermogensdelicten en staken auto’s in brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge inwoners van Kanaleneiland terroriseerden eind vorig jaar maandenlang hun eigen wijk. Zij pleegden vermogensdelicten en staken auto’s in brand. © hc

‘Het is verrekte lastig als je wiegje in Kanaleneiland staat’

Maandenlang terroriseerden ze Kanaleneiland met rooftochten en autobranden. Nu is het grootste deel van de groep jongens al veroordeeld of onder behandeling. Over hoe zij samen een criminele organisatie vormden, berouw toonden en in gesprek gingen met een imam. ,,Het is verrekte lastig als je wiegje in Kanaleneiland staat.”

Kanaleneiland, najaar 2018. Direct na een belletje van iemand die koplampen wil hebben, gaan een paar jongens op pad in de wijk. Als het goede automerk eenmaal is gevonden, is de diefstal zo gepleegd: ruit intikken, motorkap openen, met accuboor koplampen losschroeven en wegwezen. Vrijwel altijd keren de jongens daarna terug naar hun ‘basis’: drie gekraakte kelderboxen aan de Rooseveltlaan in hun eigen wijk.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht