Volledig scherm
© ANP

Het is weekend! 7 x dit wil je doen in Utrecht

Indebuurt UtrechtDe leukste twee dagen van de week staan weer voor de deur en dus is het tijd om weekendplannen te maken. Of je nou uit je plaat wil gaan, of wil relaxen, er zijn de komende twee dagen genoeg leuke dingen te doen in Utrecht. Kijk maar:

30 Seconds toernooi

Er zijn weinig mensen die níet bloedfanatiek worden van een spelletje 30 Seconds. Maak jij iedereen in tijdens een potje begrippen raden? Dan moet je op vrijdag 31 mei naar het Filmcafé, want daar wordt een heus 30 Seconds Toernooi georganiseerd. Meer daarover lees je hier.

Durf jij een klassieker van Queen, ABBA, Hazes of Frank Sinatra te zingen? Of ga je toch voor Nielson, U2 of Ronnie Flex? Het kan allemaal tijdens de karaokeavond bij Café Weerdzicht op vrijdag 31 mei. Je bent welkom vanaf 21.30 uur.

's Ochtends uit eten

Ooit een viergangendiner in de ochtend gegeten? Het kan zaterdag 1 en zondag 2 juni bij LOU aan de Oudenoord. Masterchef finalist Naresh en food designer Dennis verzorgen samen onder de naam Vroege Kost een uitgebreid menu met bijzondere ingrediënten met begeleidende (alcoholvrije) dranken. “In de ochtend zijn onze zintuigen het meest sensitief. We zijn dus juist dan in staat om het meest intens te ervaren, proeven en ruiken. Gek eigenlijk dat we ons dan meestal beperken tot een boterham of een bakje yoghurt”, aldus Naresh en Dennis.

Volledig scherm
Utrecht Canal Pride © indebuurt Utrecht

Een plekje aan de ontbijttafel kost €35,- en hier lees je meer.

Utrecht Canal Pride

Je ogen uitkijken bij de botenparade en dansen tot je niet meer kunt op een dag die in het teken staat van liefde en diversiteit. Dat kan op zaterdag 1 juni in de binnenstad van Utrecht tijdens Utrecht Canal Pride. Meer over dit kleurrijke feestje lees je hier.

Pride Night

Pride Night is de officiële afterparty van Utrecht Canal Pride. De hele nacht kun je in TivoliVredenburg genieten van ‘visuele lekkernijen, een flinke dosis extravaganza én discobollen om tot aan het ochtendgloren op los te gaan’. Onder andere Joost van Bellen en Famke Louise zijn erbij. Een kaartje kost €14,- en hier vind je meer info.

5 jaar DomUnder

DomUnder - de Utrechtse attractie waarbij je een kijkje onder het Domplein krijgt - bestaat vijf jaar. Daarom is er op zaterdag 1 juni van alles te beleven op het bekende plein. Je kunt bijvoorbeeld met een metaaldetector op zoek naar scherven, spellen spelen en natuurlijk mag je even onder het Domplein kijken. Hier lees je meer.

American Day

Zondag 2 juni is het American Day in het Julianpark. Er treden drie bands op, er zijn frietjes, burgers en hotdogs en voor de kinderen is er een springkussen. De toegang is gratis en hier lees je meer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht